Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Εκκλησία και Θεολογία στο καιρό του blog...

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ, ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Εκκλησία και Θεολογία

στο καιρό του blog…

* Τα συμπεράσματα της παιδαγωγικής και θεολογικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο

Tην αναγκαιότητα της αξιοποίησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τόσο της έντυπης (εφημερίδες) και ηλεκτρονικής (τηλεόραση, ραδιόφωνο) μορφής, ακόμη δε και της διαδικτυακής, για το πέρασμα του θεολογικού λόγου στη κοινωνία, επεσήμανε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μιλώντας στη ημερίδα των θεολόγων που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη, 31/3/09, στο πνευματικό κέντρο του Αγ. Βασιλείου στο Βόλο και η οποία είχε σαν θέμα «Ο ρόλος των ΜΜΕ στο χώρο της Θεολογίας και της Εκκλησίας».

Στην ημερίδα, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Απ. Ποντίκας και η Ενωση Θεολόγων ν. Μαγνησίας, μίλησαν επίσης ο δημοσιογράφος (συνεργάτης του Ρ/Σ της Ι. Μητρόπολης Λάρισας και της εφημ. «Ελευθερία») και θεολόγος καθηγητής (Γυμνάσιο Αρμενίου) κ. Χάρης Ανδρεόπουλος ο οποίος στην εισήγησή του που είχε σαν θέμα «Θεολογία και ΜΜΕ» ανέφερε ότι σήμερα, εποχή της άμεσης – μέσω της δορυφορικής τηλεόρασης και του διαδικτύου (internet) - οικουμενικής επικοινωνίας, η Θεολογία, ως σωτηριολογικό περιεχόμενο του Ευαγγελίου και της Βίβλου ευρύτερα, αλλά και ως ανθρωπιστική επιστήμη που μπορεί να επιτελέσει κοινωνικό ρόλο, καλείται να επωφεληθεί των περιστάσεων προκειμένου να διαδραματίσει ρόλο πρωταγωνιστικό στο σχηματοποιούμενο νέο – μετανεωτερικό - κοινωνικό γίγνεσθαι. Και αυτό μπορεί να το πράξει δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο σχέσεων και αναφοράς της προς τα υφιστάμενα ΜΜΕ - ή ενεργοποιώντας ίδιες επικοινωνιακές δυνάμεις, ως μέσα, προκειμένου να δημιουργήσει η ίδια το δικό της «όχημα» αναφοράς της στη κοινωνία.

Ο κ. Ανδρεόπουλος υποστήριξε ότι η Εκκλησία και οι θεολόγοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν κατάλληλα – και με τα κριτήρια εκείνα και τις προϋποθέσεις που αρμόζουν στο ήθος της ορθόδοξης θεολογίας – τις επικοινωνιακές δυνατότητες τόσο του παραδοσιακού Τύπου (εφημερίδες), του ηλεκτρονικού (τηλεόραση, ραδιόφωνο), όσο και της μοντέρνας τεχνολογίας (διαδίκτυο, blog, κλπ.), ώστε να μεταδώσουν το ανακαινιστικό μήνυμα του Ευαγγελίου στη κοινωνία. Ακόμη να θα πρέπει να μιλήσουν για τα μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, αρθρώνοντας λόγο θεολογικό για προβλήματα πολιτικοκοοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά, ειδικά (οικολογία - περιβάλλον, γενετική, ευθανασία, κ.λ.π.) και υπαρξιακά. Για όλα αυτά τα προβλήματα η Θεολογία έχει να πει το λόγο της, μπορεί και πρέπει να τον εκφράσει αξιοποιώντας κατάλληλα τη δυναμική των ΜΜΕ».

- Ενδιαφέρουσα ήταν και εισήγηση που παρουσίασε ο π. Θεόδωρος Παπασακελλαρίου, θεολόγος καθηγητής, με θέμα «Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση στην υπηρεσία της Εκκλησίας. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην επιτυχημένη λειτουργία του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος, τονίζοντας ότι με την ορθή του χρήση από την Εκκλησία το ραδιόφωνο μπορεί να αποτελέσει «άμβωνα» για τη μετάδοση του θεολογικού μηνύματος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Απ. Ποντίκας (φωτ.), ο οποίος σε μια σύντομη και περιεκτική εισήγησή του αναφέρθηκε στην έννοια της Θεολογίας και στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο θεολόγος ως επιστήμονας και παιδαγωγός. Χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους απηύθυνε και ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Θεολόγων κ. Απ. Ζαχαρός, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, ο διευθυντής Β/θμιας εκπαίδευσης ν. Μαγνησίας κ. Δημ. Παταβάλης, το μέλος του τοπικού ΠΥΣΔΕ, θεολόγος καθηγητής κ. Σταύρος Βοϊβόντας και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Στη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάσθηκαν οι παρακάτω ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες και ορισμένα από τα αξιόλογα στο χώρο της Εκκλησίας και της Θεολογίας ιστολόγια (blogs):

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ BLOGS ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Προσφάτως ιστοσελίδα απέκτησαν οι εξής φορείς, οι έχοντες σχέση με τη Θεολογία και το θρησκευτικό μάθημα:

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: Ξεκίνησε η λειτουργία ξεχωριστής ιστοσελίδας για το μάθημα των Θρησκευτικών, στο δικτυακό κόμβο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου:

http://www.pi-schools.gr/test_pi/new_lessons/index.php?lesson_id=2

Η είσοδος στην ιστοσελίδα γίνεται από την αρχική σελίδα του κόμβου, όπου εμφανίζονται όλα τα μαθήματα, πατώντας στο πεδίο "Θρησκευτικά". Η ιστοσελίδα είναι ακόμη σε φάση εμπλουτισμού και συνεχώς τροφοδοτείται με νέο υλικό. Στις θεματολογικές περιοχές που έχουν ήδη αναρτηθεί, ή είναι υπό κατασκευήν περιλαμβάνονται : «Διδακτικό υλικό» (Δημοτικό / Γυμνάσιο / Λύκειο), «Σύγχρονες προσεγγίσεις» (Διαπολιτισμικότητα / Θρησκειολογική προσέγγιση / Ευρωπαϊκή διάσταση / Διαθεματικότητα), «Πινακοθήκη», «Ενδιαφέροντα κείμενα», «Νομοθετικό πλαίσιο» κ.ά.

Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων: Eτέθη σε λειτουργία η ιστοσελίδα:

http://www.petheol.gr/,

απ’ όπου μπορεί ο κάθε συνάδελφος να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες της Ενωσης.
Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Ι.Μ. Δημητριάδος, στη ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.acadimia.gr/

Η Ακαδημία λειτουργεί ως ένα ανοιχτό εργαστήρι σκέψης και διαλόγου της Εκκλησίας με τη διανόηση και την κοινωνία, δίχως αμυντικά αντανακλαστικά ή απολογητική διάθεση, οργανώνοντας με τη μορφή του ανοιχτού πανεπιστημίου ετήσιους θεματικούς κύκλους σπουδών, διεθνή σεμινάρια, συνέδρια και εκδόσεις. Ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί και ορθόδοξη ψηφιακή θεολογική βιβλιοθήκη (http://http://www.imdlibrary.gr/) με ελεύθερη πρόσβαση σε βιβλία, επιστημονικά θεολογικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους, επετηρίδες και θεολογικά δοκίμια.

* Επίσης λειτουργούν και έχουν λίαν υψηλή αναγνωσιμότητα τα ακόλουθα, ενδεικτικώς αναφερόμενα, θεολογικά ιστολόγια (blogs):

· «ΖΩΗΦΟΡΟΣ»,ιστοσελίδα ορθόδοξης πνευματικότητας: http://www.zoiforos.gr/

· “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ – Το μάθημα των Θρησκευτικών”: http://thriskeftika.blogspot.com/

· “Eνωση Θεολόγων ν. Λάρισας”: http://theologylar.blogspot.com/

. "ΣΗΜΕΙΟΝ" (του συναδέλφου Νικ. Παύλου, με πολλά επιστημονικά άρθρα, σχέδια μαθήματος, κλπ): http://users.sch.gr/npavlou/

· «Θρησκευτικών Δίκτυο» (ιστολόγιο για το θρησκευτικό μάθημα): http://religiousnet.blogspot.com/

· “MAΘΗΤΕΙΑ” (του π. Ιωάννη Νικόπουλου της Ι.Μ. Πατρών): http://nikopoulos.blogspot.com/

· “Φως Φαναρίου» (με ειδήσεις από το Οικουμενικό Πατριαρχείο): http://fanarion.blogspot.com/

· «Ακτίνες» (θεολογικό ιστολόγιο με πολλές εκκλησιαστικές ειδήσεις): http://aktines.blogspot.com/

. "Ρομφαία" (πρόκειται για το blog του γνωστου πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων www.romfea.gr): http://www.romfeaapopseis.blogspot.com/

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

H ώρα της γης 2009, ας την γιορτάσουμε όλοι μαζί!

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2009, ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

κ. ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2009»

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 20:30, οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη άμεσης και αποφασιστικής δράσης για την προστασία από την απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Η «Ώρα της Γης» αποτελεί μια συμβολική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών του κόσμου και την ανάδειξη της σημασίας να συμβάλλουμε όλοι μας στην εξοικονόμηση ενέργειας, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον του πλανήτη μας.

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF για την «Ώρα της Γης», ώρα ανάληψης ευθύνης ενάντια στην κλιματική αλλαγή σαν συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλα τα σχολεία της χώρας να στηρίξουν και να συμμετέχουν ενεργά στη συμβολική αυτή πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών τους, έτσι ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να προτρέψουν τους γονείς και τους συγγενείς τους να συμβάλλουν στην «Ώρα της Γης» σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 20:30, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο πολίτες όλου του κόσμου θα κατεβάσουν ταυτόχρονα το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος, στέλνοντας το μήνυμα ότι το κλίμα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Η «Ώρα της Γης» είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Σ’ αυτή την προσπάθεια όλοι και όλες μας, ως ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, οφείλουμε να επιδείξουμε την ένθερμη ανταπόκρισή μας. Σας καλώ να γιορτάσουμε όλοι μαζί την «Ώρα της Γης».

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Τα Θρησκευτικά στο Δημοτικό


(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

ΣΤΟ Ρ/Σ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ:

Tα Θρησκευτικά στο Δημοτικό

Το μάθημα των Θρησκευτικών και η αναγκαιότητα αναβάθμισής του στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, είναι το θέμα της σημερινής εκπομπής «Θεολογία και Κοινωνία», η οποία μεταδίδεται από το Ρ/Σ της Ι. Μητρόπολης Λάρισας (96,3 FM) κάθε Παρασκευή στις 6 μ.μ.

* Για το θέμα θα μιλήσουν στην εκπομπή και στο δημοσιογράφο – θεολόγο κ. Χάρη Ανδρεόπουλο, ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής κ. Ιωαν. Κογκούλης, ο οποίος προσφάτως, με υπόμνημά του στο ΥΠΕΠΘ, πρότεινε τον διορισμό θεολόγων καθηγητών στα Δημοτικά Σχολεία.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

"Οικογένεια και σχολείο", στο Ρ/Σ της Ιεράς Μητρόπολης


ΣΤΟ Ρ/Σ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ:

Οικογένεια και σχολείο

«Οικογένεια και σχολείο, δύο θεσμοί που στηρίζουν τους νέους», είναι το θέμα της σημερινής (Παρασκευή, 20/03/09) εκπομπής «Θεολογία και Κοινωνία», η οποία μεταδίδεται από το Ρ/Σ της Ι. Μητρόπολης Λάρισας (96,3 FM) κάθε Παρασκευή στις 6 μ.μ.

* Καλεσμένος στο studio της εκκλησιαστικής ραδιοφωνίας για τη σχετική συζήτηση με τον δημοσιογράφο - θεολόγο κ. Χάρη Ανδρεόπουλο είναι ο κ. Νικόλαος Φασέγκας. θεολόγος – φιλόλογος, στέλεχος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (Σ.Σ.Ν.) της Δ/νσης Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.

(Η εκπομπή μεταδίδεται και μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητρόπολης http://www.imlarisis.gr/live.php , που σημαίνει ότι ακούγεται, μέσω του διαδικτύου, σ' όλη την Ελλάδα. Οι ακροατές μπορούν να καταθέτουν τις τυχόν απορίες, τα ερωτήματα και τις απόψεις τους, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, στο τηλ. 2410 - 624926)

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Αναδρομική χορήγηση του επιδόματος των 178 € σ' όλους τους εκπαιδευτικούς

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 12/3/09


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναδρομική χορήγηση σε όλους τους εκπαιδευτικούς του «επιδόματος των 176 €

Επεκτείνεται σε όλους τους υπαλλήλους του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κλπ.) το επίδομα των 176 ευρώ (ειδική παροχή του Ν. 3016/2002) με απόφαση του Αρείου Πάγου. Ειδικότερα, το Β' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου με τις υπ' αριθμόν (574-577/2009) αποφάσεις του απέρριψε αιτήσεις αναίρεσης του Δήμου Τρικάλων, Πολιτιστικού Οργανισμού και Οργανισμού Βρεφονηπιακών Σταθμών του ιδίου Δήμου και του Γενικού Νοσοκομείου Εδεσσας, που ζητούσαν να αναιρεθούν αποφάσεις Πολυμελών Πρωτοδικείων, ως Εφετείων, και είχαν δεχτεί αγωγές για την καταβολή του επιδόματος.

Τα δικαστήρια δέχτηκαν ότι οι εργαζόμενοι των παραπάνω φορέων είναι υπάλληλοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και η μη χορήγηση σε αυτούς του ειδικού επιδόματος των 176 ευρώ αποτελεί παραβίαση της αρχής της ισότητας των Ελλήνων και της ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας (άρθρα 4 και 22 του Συντάγματος).
Τέλος, ο Αρειος Πάγος υποστηρίζει ότι με διάφορες υπουργικές αποφάσεις η αμοιβή αυτή είχε χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαφορετικές μεταξύ τους εργασιακές συνθήκες. Επομένως, η διαδοχική αυτή χορήγηση της παροχής σε πολλές κατηγορίες υπαλλήλων του δημοσίου, των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ που αμείβονται κατά τις διατάξεις του μισθολογίου του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, αδιακρίτως φορέα, είδους και συνθηκών εργασίας κατέστησε την παροχή αυτή προσαύξηση του μισθού που θα πρέπει να λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μετά και από τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την διεκδίκηση της ειδικής παροχής των 176 ευρώ και στους εκπαιδευτικούς επιλύεται νομικά το ζήτημα και η πολιτεία οφείλει όχι μόνο να υλοποιήσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά να χορηγήσει την παροχή αυτή σε όλους.

Η 1132/2008 απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με την υπ. αριθμ. 574-577/2009 απόφαση του Αρείου Πάγου, που δικαιώνει 53 συναδέλφους της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:
α. κρίνουν τελεσίδικα ότι η μη καταβολή της ειδικής μηνιαίας παροχή των 176 ευρώ,

που έχει γενικό χαρακτήρα προσαύξησης του μισθού, σε ορισμένες κατηγορίες Δημοσίων Υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και οι Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησής της, συνιστά άνιση αδικαιολόγητη μεταχείριση εις βάρος τους, που πρέπει να αποκατασταθεί με την καταβολή και σε αυτούς της ειδικής μηνιαίας παροχής από 1-1-2002, οπότε άρχισε η χορήγησή της στις άλλες πολυπληθείς κατηγορίες Δημοσίων Υπαλλήλων, και μάλιστα με το νόμιμο τόκο με βάση το εκάστοτε ισχύον επιτόκιο υπερημερίας,

β. απορρίπτει το επιχείρημα του Δημοσίου ότι νόμιμα δεν καταβλήθηκε στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η ένδικη παροχή, επειδή λαμβάνουν το επίδομα Εξωδιδακτικής Απασχόλησης. Το Δικαστήριο έκρινε ότι το επίδομα αυτό συναρτάται άμεσα προς το είδος και τις συνθήκες της παρεχόμενης εργασίας των εκπαιδευτικών, σε αντίθεση με την ειδική μηνιαία παροχή των 176 ευρώ, η οποία απονέμεται συλλήβδην σε όλους τους υπαλλήλους, χωρίς να γίνεται διάκριση σε χαμηλόμισθους και μη,

γ. απέρριψε τον ισχυρισμό του Δημοσίου ότι το δικαίωμα των υπαλλήλων να διεκδικήσουν αναδρομικά ποσά λόγω καθυστερούμενων αποδοχών ή άλλων απολαβών υπόκειται στη βραχυπρόθεσμη παραγραφή των δύο ετών, ως αντικείμενη τόσο στο άρθρο 4 παρ.1 του Συντάγματος, όσο και στο άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεδομένου ότι περιορίζει τα περιουσιακά δικαιώματα ειδικά των υπαλλήλων του Δημοσίου, χωρίς αυτό να δικαιολογείται, από λόγους δημόσιας ωφέλειας.

δ. επεδίκασε το αιτούμενο ποσό των 7.568 ευρώ για τον καθένα από τους ενάγοντες με το νόμιμο τόκο, με βάση το ισχύον επιτόκιο υπερημερίας κατά το χρόνο πληρωμής του και όχι με τόκο 6%, όπως το Δημόσιο ισχυρίσθηκε ότι ισχύει.

Ύστερα από τα παραπάνω, απαιτούμε την καταβολή της ειδικής μηνιαίας αποδοχής των 176 Ευρώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς από 1.1.2002, με βάση και τις δικαστικές αποφάσεις, καθώς και την εφεξής χορήγηση του ποσού αυτού.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος.

Για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος Κώστας Μανιάτης

Ο Γεν. Γραμματέας Θέμης Κοτσιφάκης

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Στο νέο "Μανιφέστο": "Χριστιανοί και Πολιτική"


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ":

"ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Κυκλοφόρησε το νέο διπλό τεύχος του περιοδικού "Μανιφέστο" με εκτενές αφιέρωμα "Χριστιανοί και Πολιτική" (A. Aργυρόπουλος, Θ. Κουρταλίδης, Β. Κρομμύδας, μοναχός Μωϋσής ο αγιορείτης, Θ. Ν. Παπαθανασίου, Στ. Παπαθεμελής), το οποίο κοσμούν έργα του Cerezo Barredo.

Πέρα από τις μόνιμες στήλες στο νέο τεύχος του περιοδικού φιλοξενείται μια ενδιαφέρουσα συνομιλία του Χρήστου Γιανναρά με τον Δ. Κοσμόπουλο για το Αίνιγμα του κακού, η παρουσίαση του Αντρέ Μπαζέν από τον Κων. Μπλάθρα και μια ανάλυση του Φ. Μαλκίδη για τους Πομάκους της ελληνικής Θράκης. Στο τεύχος περιλαμβάνονται ακόμη κείμενα για τα πρόσφατα γεγονότα, το μεταναστευτικό, τα αξιανάγνωστα βιβλία του 2008 κ.ά.

* Για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας παραμένει ενεργό το προηγούμενο blog του περιοδικού http://manifestogrecia.blogspot.com/
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Χρ. Γιανναρά http://manifestogrecia.blogspot.com/2009/02/blog-post_19.html
Το νέο blog του Μανιφέστο εδω: http://grmanifesto.wordpress.com/

Το περιοδικό διανέμεται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα από τις εκδόσεις Αρμός: Μαυροκορδάτου11, Αθήνα (210 3304196) & Πρασακάκη 5, Θεσσαλονίκη (2310 220992), την εταιρία διανομής ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. (210 5787677), το πρακτορείο βιβλίου "ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ" και από τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου (υπάρχει και στη Λάρισα).