Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2008

Ημεριδα για τα Θρησκευτικά


* ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ & ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ (Π.Ο.Δ.Λ.)

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΟΥ 14ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

- Λάρισα, 8/10/2008

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Θρησκευτική παιδεία

και σύγχρονη κοινωνία

«Το μάθημα των Θρησκευτικών στη σύγχρονη Ελλάδα και την Ευρώπη», είναι το θέμα της παιδαγωγικής ημερίδας που συνδιοργανώνουν ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων ν. Λάρισας και Μαγνησίας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Λαρισαίων και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Γυμνασίου, τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στη αίθουσα του Χατζηγιάννειου πνευματικού κέντρου.

* Εισηγητές θα είναι: ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Απ. Ποντίκας, με θέμα "Οι παιδαγωγικές παράμετροι του μαθήματος", ο διευθυντής του 14ου Γυμνασίου, θεολόγος – ιστορικός κ. Νικ. Παύλου ("Το μέλλον του θρησκευτικού μαθήματος") και ο καθηγητης του Γυμνασίου Αρμενίου και Γ. Γ. της τοπικής Ενωσης Θεολόγων κ. Χάρης Ανδρεόπουλος ("Τα Θρησκευτικά στην Ευρώπη").


Καλεσμένοι είναι όσοι (εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας, γονείς, φοιτητές, μαθητές, κ.α.) ενδιαφέρονται για το μάθημα και επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της «Ε» κ. Γ. Ρούστας.


Σε όσους παρακολουθήσουν την ημερίδα θα δοθεί φάκελλος με βεβαίωση συμμετοχής και υποστηρικτικό υλικό για το μάθημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια: