Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

H ώρα της γης 2009, ας την γιορτάσουμε όλοι μαζί!

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2009, ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

κ. ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2009»

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 20:30, οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη άμεσης και αποφασιστικής δράσης για την προστασία από την απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Η «Ώρα της Γης» αποτελεί μια συμβολική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών του κόσμου και την ανάδειξη της σημασίας να συμβάλλουμε όλοι μας στην εξοικονόμηση ενέργειας, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον του πλανήτη μας.

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF για την «Ώρα της Γης», ώρα ανάληψης ευθύνης ενάντια στην κλιματική αλλαγή σαν συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλα τα σχολεία της χώρας να στηρίξουν και να συμμετέχουν ενεργά στη συμβολική αυτή πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών τους, έτσι ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να προτρέψουν τους γονείς και τους συγγενείς τους να συμβάλλουν στην «Ώρα της Γης» σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 20:30, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο πολίτες όλου του κόσμου θα κατεβάσουν ταυτόχρονα το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος, στέλνοντας το μήνυμα ότι το κλίμα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Η «Ώρα της Γης» είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Σ’ αυτή την προσπάθεια όλοι και όλες μας, ως ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, οφείλουμε να επιδείξουμε την ένθερμη ανταπόκρισή μας. Σας καλώ να γιορτάσουμε όλοι μαζί την «Ώρα της Γης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: